- 1 bucată filé de şalău de aproximativ 400 g;
- 50 g brânză tare (Parmezan, Grana Padano etc.) rasă;
- 50 g fulgi de migdale;
- 100 g pesmet;
- 4 linguri de ulei vegetal;
- sare şi piper după gust;
- 4 – 6 cartofi potriviţi pentru garnitură.
Mod de preparare
Filéul de şalău se taie în bucăţi de circa 100 g; Se amestecă bine pesmetul cu fulgii de migdale şi cu brânza rasă şi se potriveşte amestecul de sare şi piper; Bucăţile de peşte se dau prin ulei după care se dau prin amestecul de pesmet şi apoi se aşează într-o tavă unsă cu ulei;Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 200 – 220°C, timp de 20 – 25 de minute; Folosind o spatulă, se întorc filéurile pe partea cealaltă şi se mai dau la cuptor 10 – 15 minute.
Cartofii se curăţă se taie în sferturi pe lungime şi se aşează într-o tavă unsă cu ulei; Se asezonează cu sare şi piper proaspăt râşnite; Se acoperă tava cu o foaie de copt bine udată şi apoi stoarsă şi se dă la cuptorul preîncălzit la 200 – 220°C pentru 25 – 30 minute; Se scoate foaia de copt, se întorc cartofii în tavă şi se mai dă la cuptor tava neacoperită încă 15 – 20 de minute.